韓式白雪幻彩macaron雪奶 好失望!唔好叫!!!特登搭的士過嚟其實就係為咗試下個馬卡龍。點知出到嚟完全兩回事!名副其實嘅圖文不符!一擺落嚟,就已經認得出佢個馬卡龍係爭鮮壽司出品。($26/盒) 佢張圖嘅馬卡龍色彩繽紛,而且數量都幾多。結果就係得4粒爭鮮壽司嘅馬卡龍!味道顏色數量都一樣,所以100%肯定係!如果唔係想試下佢個馬卡龍,都唔會嚟第二次!個雪奶冇味食到底全部係冰塊,草莓雪糕結晒冰。綠寶石蜜瓜雪奶雪奶完全冇味,蜜瓜亦都唔甜。真係要靠煉奶同埋Häagen-Dazs雪糕先至食到。韓式紫薯雪米糍窩夫我依家唔睇返個Menu都唔知嗰個係雪米糍,「雪米糍」裏面全部都係cream唔係雪糕。窩夫好乾身。冇乜味,但總算好過啲雪奶!嚟過兩次,兩次都比店員睇唔起!第一次係同朋友收工即興過去,所以着得好頹。明明裏邊有位,但係要我哋坐門口。其中一個男店員態度都算OK。第二次同屋企人放工特登過去,結果過到去又比店員睇唔起,2個女店員嘅態度都好差,又係叫我哋坐門口,裏邊亦都係有位。但係今次屋企人覺得好熱,所以開口問店員可唔可以坐裏邊,店員表示:等等啦!然之後就繼續出餐。隨後,張枱就咁用紙巾清理仲係黐立立。
韓式白雪幻彩macaron雪奶
好失望!唔好叫!!!
特登搭的士過嚟其實就係為咗試下個馬卡龍。
點知出到嚟完全兩回事!名副其實嘅圖文不符!
佢張圖嘅馬卡龍色彩繽紛,而且數量都幾多。
結果就係得4粒爭鮮壽司嘅馬卡龍!
味道顏色數量都一樣,所以100%肯定係!
如果唔係想試下佢個馬卡龍,都唔會嚟第二次!
個雪奶冇味食到底全部係冰塊,草莓雪糕結晒冰。
綠寶石蜜瓜雪奶
韓式紫薯雪米糍窩夫
窩夫好乾身。冇乜味,但總算好過啲雪奶!

嚟過兩次,兩次都比店員睇唔起!
第一次係同朋友收工即興過去,所以着得好頹。
隨後,張枱就咁用紙巾清理仲係黐立立。

上次嚟食都會提前俾咗煉奶先,今次到個雪奶嚟咗都冇畀煉奶,舉手一直冇人理,終於過到嚟,我要求俾煉奶,店員又話等等啦!之後攞咗一樽過嚟諗住幫我fill,先發現一開始冇畀過我哋。
其實呢間嘢都幾好笑,出餐時間耐,每人最少都要嗌一樣嘢,但係限時45分鐘就要走,一出餐出嚟,我同屋企人影咗張相都已經即刻冇停過咁食,食到最後,女店員過嚟態度好差咁講「唔該你哋盡快交返張枱俾我哋!」
我屋企人聽唔清楚,因為佢講得好急。
所以問多咗佢一次講咩,佢就話「交返張枱啊!」因為當時好多人好嘈,我屋企人真係聽唔清楚。佢見到屋企人仲未俾反應,就話「交枱,交枱啊!」我本來仲好急咁樣食緊,聽到佢咁躁底我就同佢講我食埋呢啖走㗎啦。
屋企人意識到就同我講話出去埋單先。
去到埋單,老實講上次我係因為坐門口位先見到佢手寫嗰張紙寫住唔收PayMe,出邊又窄又多人 佢張紙擺嘅位我屋企人根本就睇唔到,然後問佢收唔收PayMe。個女店員即刻黑晒面好焦急咁講話「我哋唔收PayMe啊!」其實都係講一句,我相信冇阻到後邊嗰枱好多時間,店員未至於要咁嘅態度。
總括嚟講,我自己唔係因為想試馬卡龍真係唔會去第二次。完全明白點解咁多人推薦呢一間。伏到爆!
我認為佢唯一一樣好就係開到好晏。
*店員服務態度好差,食物質素麻麻,環境好細好迫,衛生都好差只係會用紙巾抹枱。
另外仲有一點,就係我第二次去食呢個馬卡龍雪奶第二日又屙又嘔。都要講返第一次食係冇事嘅。
2023-06-30