2020-06-15
其實食之前睇咗好多負評,個心已經打退堂鼓,但出於對蕭生嘅支持,加上先前食過一次堅石燒感覺幾好,於是抱住「一於試下」嘅態度黎咗食。點知真係中伏。既然主打韓牛,咁我就講下啲牛。坐低無耐上咗頭盤,我唔記得具體係邊一個部分嘅牛肉,燒完之後其中三個朋友話有陣酸醙味(必須要講清楚嘅係,並唔係所有肉都有酸醙味,譬如我自己嗰舊就有,但我聞咗佢哋嘅又的確有,不過食落口就唔覺有咩怪味)。再講下啲牛嘅味道同口感。我諗好多人同我一樣,聽到「韓牛」呢兩個字自不然會有較高嘅期望,但呢間店嘅牛,好明顯係達唔到要求。牛味唔夠濃郁,口感亦十分普通,尤其是牛肩肉,好多筋好韌。標榜韓牛,收咁上下高嘅價錢,而達唔到韓牛應有嘅質素,好難唔令人大失所望。我諗呢點亦都係好多人俾負評嘅原因。其次,啲熟食亦都令人不敢恭維。除咗牛柳粒係稱得上滿意之外,其他諸如炒粉絲(太重麻油味同偏鹹)、雞翼(有陣類似椰子油嘅奇怪味)、泡菜餃(啲餃子皮硬到......)大醬湯同牛肉石鍋飯等都好唔掂,個石鍋飯更加hea到係就咁將一碗白飯倒入石鍋加埋其他材料就叫石鍋飯🤦♂️.總體嚟講,真係好失望,係絕對唔會同朋友推薦嗰隻。
點知真係中伏。
既然主打韓牛,咁我就講下啲牛。
泡菜餃
總體嚟講,真係好失望,係絕對唔會同朋友推薦嗰隻。