2021-11-04 172 浏览
今晚同朋友上去幫襯,完全中伏。首先上菜極慢,個雞煲由坐低點菜之後,足足等咗接近25分鐘先上檯,但打煸爐用嘅龍蝦仔同帶子已經早雞煲15分鐘奉上,龍蝦仔唔新鮮,失敗!雞煲反而唔錯。 食完之後主角火鍋上場,但個鴛鴦鍋完全唔掂,蘿蔔牛腩湯冇乜味,冬陰公湯得個辣,完全冇酸味!究竟知唔知泰文「冬陰公」點解呢? 係酸辣蝦湯呀!酸味去咗邊呀? 得個死辣,已經嬲到我死!好,咁唯有唔將食物放入冬陰公嗰邊淥啦!淥完牛肉點吓個自己調較嘅醬,嘩!鹹死人喎!原來佢個豉油鹹到離哂譜!建議血壓偏高人士不要去,否則後果自負。自己都幫襯過唔少火鍋店,間間都有二至三款醬油或醋選擇,但呢間就只有一款提供,仲要鹹到死,失敗!雖然話限時任食,但每次點菜都只限叫六款,每款份量按人數決定,即是你不能一次叫6份牛肉,你只能點剔餐牌上最多六款不同的食物,如果你只想吃牛肉,你只能落六次單,每次只送來按人數計嘅牛肉!今晚只有我和朋友共兩個人,所以每次都只送來4小片牛肉,即是1人分得兩小片!而且上菜速度慢!真係做得小家!失敗!朋友叫咗個烏冬,我一望就皺眉,因為解凍未夠,上枱時仲見到雪花!失敗!食完叫雪糕就最衰,冇得自己揀味道,係佢拎到邊隻味畀

食完叫雪糕就最衰,冇得自己揀味道,係佢拎到邊隻味畀你,你就硬食!係咪痴線? 超失敗!

全晚咁多失敗,都有嘢讚,就係鮮鮑魚,因為真係新鮮,上枱時仲係識郁。

總之全晚一肚氣!永不光顧!
2021-10-30