2013-01-24 50 浏览
蠔油菜芯,好耐無食過新鮮菜喇 ﹗美味呀 ﹗係油左啲囉,以後都要走油先得。四寶麵走蔥,香港仔魚蛋既四寶麵特別抵食,因為唔止四寶呀,八寶都有呀 ﹗多料又多款。魚蛋、魚片、炸魚片、魚皮餃、墨魚丸、牛丸、豬肉丸、紮肉,味道滿意 ﹗不過始終食完有點渴呢。 牛腩撈粗走蔥,一向食開撈粗,下次轉轉口味,試試幼麵。大路穩陣不過不失啦,但係撈蠔油硬覺得偏咸囉。牛腩炆得入味又夠腍,難得今次肥瘦適中,連魚湯都特別香濃,幾好。牛腩伊麵走蔥,牛腩跟伊麵永遠都係絕配 ﹗伊麵爽口嚥靭索盡牛腩既精華,大啖大啖連湯一齊送入口中,美味非常 ﹗牛腩雖見到有點肥膏,但食落香滑無比,牛腩炆得入味軟棉,好味道 ﹗正 ﹗牛腩麵走蔥,牛腩一係太肥、一係太瘦,到底有無半肥瘦架?時好時壞呢 ﹗雖則話牛腩唔肥唔好食,夠肥食落仲嫩滑非常、牛油味濃,但肥到我要咬走部份先頂得住。個食客又無要求要食肥腩,點可能比咁肥架。我試過叫瘦腩,又瘦到鞋烚烚,唉。麵嚥靭爽口、湯底濃郁,依碗食完不太頸渴,滿意啦。魚蛋伊麵走蔥,想食得清一點,又唔想再食咁多內臟,唯有食魚蛋啦。好多大大粒魚蛋喎,份量十足,味道同口感仲好似進步左添 ﹗鮮味彈牙又軟棉棉,幾好噃。仲有炸魚

魚蛋伊麵走蔥,想食得清一點,又唔想再食咁多內臟,唯有食魚蛋啦。好多大大粒魚蛋喎,份量十足,味道同口感仲好似進步左添 ﹗鮮味彈牙又軟棉棉,幾好噃。仲有炸魚片同扭紋魚片,真好食。魚湯底比以前濃郁,食完只有少少口渴,滿意啦。

2012-03-21