2019-01-03 2663 浏览
之前黎呢間餅店通常都係買拿破崙蛋糕同埋蝴蝶酥,因為出名好食,今次係網上訂蛋糕的時候見到佢出左一個仿雲石面既蛋糕,於是今次生日,朋友就特別為我買左呢個蛋糕俾我試下!Mango & black sesame Cream Cake($480),蛋糕面的顏色都幾靚,灰灰地白白地既雲石面,但佢同出面雲石面的蛋糕唔同,佢上面果層其實係糖霜來的。蛋糕底部有條好似麻繩的裝飾,其實都係由糖霜整成的。蛋糕入面有4層,兩層係黑芝麻,另外兩層係芒果。外層仿雲石的地方由於是糖霜,所以好甜。但內裡黑芝麻餡料唔太甜,芒果係甜的,唔係酸的,海綿蛋糕鬆軟,所以都不錯!不過就衰左係個雲石面到啦!下次如果再揀,我都係揀返拿破崙蛋糕比較穩陣!
Mango  &  black  sesame  Cream  cake

下次如果再揀,我都係揀返拿破崙蛋糕比較穩陣!
2019-01-01
外卖自取