2022-09-27
位置好方便,係銅鑼灣C出口斜對面上樓上就係。有得散叫/套餐,套餐性價比高啲,又可以試多幾款,唔大食既話3個人食都得。晚市二人套餐 ($468)明爐冬蔭功海鮮湯 (+$12)冬蔭功就係要明爐上先咁正,熱辣辣再加上濃郁既香味,真係聞到已經開胃。超足料,有2大隻蝦🦐 ,仲有青口,魷魚,菇可以再多啲😗 湯酸酸辣辣,真係又惹味又開胃👍🏼同埋唔好睇少個爐,都裝到成4碗仔咁多。青木瓜沙律又係一道開胃菜,味道集酸甜辣於一身,而且青木瓜口感爽脆😛泰式沙嗲串燒4串揀咗2雞2牛,兩款都好食,雞肉會嫩啲,牛就炭香味重啲。兩款燒既熟度都岩岩好,點埋個沙嗲汁,好食呀。泰式鮮蝦炒金邊粉 (+$28)不嬲金邊粉係食泰菜必嗌,鹹甜酸有齊晒,炒得好惹味,尤其是我覺得啲蛋特別好味😋除此之外,都幾多隻蝦同豆乾,食到好滿足。泰式炒雜菜呢個冇得揀用咩炒,我自己就鍾意用馬拉盞炒,不過呢個都唔錯,粟米芯同芥蘭好味,不過偏鹹咗小小。原條青檸明爐烏頭魚 (+$38)好大條呀,呢個套餐真係好豐富。條魚越煮越入味,肉質都鮮嫩,再加埋青檸,真係好似番咗泰國呀。榴連麻薯 (+$28)外皮Q彈,軟糯香甜,內餡榴連蓉超香濃。榴連fans記住嗌呀😚原
晚市二人套餐 ($468)
明爐冬蔭功海鮮湯 (+$12)
青木瓜沙律
又係一道開胃菜,味道集酸甜辣於一身,而且青木瓜口感爽脆😛
泰式沙嗲串燒4串
泰式鮮蝦炒金邊粉 (+$28)
泰式炒雜菜
原條青檸明爐烏頭魚 (+$38)
榴連麻薯 (+$28)
原個鮮椰青 (+$34) | 柚子金桔檸檬特飲 (+$24)
2個都係解暑/解渴必叫,超fresh同鮮甜🥰