2016-07-12 1074 浏览
同朋友早放工,買咗飛睇戲想快食,結果選擇咗呢間開咗冇幾耐嘅漢堡包店鋪頭地方比較細,大概坐到十幾個人左右,但其實佢有 outdoor 可以選擇,不過天氣實在太熱,結果都係等室內坐朋友叫咗一個傳統美式漢堡,叫埋 combo 配薯條加汽水,其實份量都算幾多,不過朋友塊牛肉食到中間因為完全唔熟結果無食到,我諗係一時失手而我就叫左雙重牛肉芝士漢堡 combo ,其實材料一樣,只不過雙重牛肉芝士漢堡用上兩塊牛肉同多 D 配料,牛肉煎到鎖住D肉汁,所以好 juicy,而我亦都無煎唔熟嘅情況,另外番茄同洋蔥亦好新鮮好Fresh,個汁亦都好惹味,所以雖然個份量實在太大,但我都食晒,但薯條就只K.O.到一半整體黎講,其實食返普通嘅美式漢堡已經夠食,因為雙重牛肉芝士漢堡除左太大食唔晒之外,如果就咁揸住嚟食亦會比較狼狽,雖然佢會俾刀叉你,但用刀叉食,風味會大減