2020-11-22
《廢物女孩👭食の覺醒》#尖沙咀篇👧🏿向左碌碌◀️◀️-🍴仙草3號 HKD 45非常大碗 最底係黑糖刨冰 上一層就係大量仙草 再上就有紅豆 花生 珍珠 滿滿嘅配料🤤黑糖味重 加埋奶精就好似變左黑糖珍珠奶茶嘅味道🧐仙草滑嘟嘟 又好爽口 加上刨冰和較硬身嘅花生 口感豐富🤤🍴紫米粥 HKD 36又係超大碗 基本上係正餐嘅份量🙈粥底煮得好稠 除左紫米外 仲有紅豆係入邊🤯味道唔會太甜 👧🏿覺得剛剛好 紫米同紅豆香香甜甜嘅味道散發曬出來 入口綿滑🤤有一瞬間👧🏿都怕會食唔曬 但係食下食下又清曬🙈🍴芋薯圓Q麻糬牛奶冰 HKD 52侍應好熱心咁提我地呢個係大嘅刨冰 問我地係唔係真係要叫咁多個😂一上檯真係驚訝左 刨冰堆到成座山咁🤯成座山咁嘅牛奶刨冰上 有一球雲呢拿雪糕 配料有小芋圓 蕃薯圓 冬瓜涷 同雙色粉條(原味/黑糖味)再淋上一層焦糖醬 睇到都覺得滿足😍焦糖醬配上雪榚比較甜 但係未去到接受唔到嘅程度🧐牛奶刨冰都幾香奶味 亦都刨得好細緻 唔會突然有一大嚿冰塊👍係同朋友share嘅首選👭✾味道覺醒指數:4/5 抵食指數: 4/5服務指數:4.5/5.
#尖沙咀篇
🍴芋薯圓Q麻糬牛奶冰 HKD 52
✾
味道覺醒指數:4/5
抵食指數: 4/5
服務指數:4.5/5.