2019-05-21 51 浏览
成個大學階段都喺沙田呢邊渡過,亦成日黎沙田新城市廣場,但偏偏冇試過呢度間Greyhound。同其他分店一樣,佢decoration走trendy, chic路線,燈光咁暗,幾有情調。而我黎之前已經好清楚自己要叫乜,就係炸豬手同試佢地嘅crepe cake!!先講豬手,份量真係超級大,而且有竹籃糯米飯、蔬菜同兩款醬,睇落好有睇頭!豬手皮每塊都炸到脆卜卜,豬手肉就夠嫩滑,每舊都口感豐富,而且調味唔會過咸,好好食!兩款醬分別係帶甜嘅沙嗲醬同酸辣汁,兩款都帶泰國風味,但我覺得唔洗點都夠好食👌🏻龍蝦金邊粉又係超大碟,仲要原隻龍蝦上,淨係叫黎影相都抵😂Crepe cake我揀左mixed berries 味,黎到發現超級大件!雖然唔係好食到千層嘅感覺,但蛋糕加左好多藍莓同紅莓,另再配一杯紅莓醬比我倒落去,用料十足,而且酸酸甜甜幾好食👍🏻

龍蝦金邊粉又係超大碟,仲要原隻龍蝦上,淨係叫黎影相都抵😂