2021-09-08 320 浏览
朋友係燒肉愛好者,強烈推介我去呢一間家樂坊嘅八歌仙,係任食套餐所以會比較抵食,始終平時叫一碟靚和牛都幾百蚊,依家仲要可以任叫,做足準備先去😋俾個小貼士大家,想食多啲食回本,一開始用咗佢哋嘅火鍋淥左啲菜打咗底先,食燒肉嘅時候就會冇咁油膩,食多好多。一上枱就送咗個刺身,有三文魚,甜蝦,帶子鮑魚等等,刺身都幾新鮮,不過今日嘅重點係和牛。食完刺身嗱嗱臨入正題一開始梗係叫咗啲最貴最靚嘅和牛先,以下呢四款一定要叫,A5仙台日本和牛肩胛,A5仙台牛日本和牛上脾,A5仙台牛日本和牛牛三角,A5仙台牛日本和牛背峰 。咁多款我就最鍾意和牛肩胛 ,雪花超級靚,油脂比例六比四,食落去淡淡牛油香,真係入口即溶啊。朋友就最鍾意食和牛三角,呢款都係油脂會多啲就不過牛香比起牛肩胛更加香,同埋色水好靚,紅白分配。其實食完呢四款已經係好滿足,不過仲未完。原來呢個套餐set c ,原來仲可以有得揀A5熊本和王日本和牛肉眼野原燒,係成塊唔係講笑成塊肉眼俾晒我哋。超大塊,平時出去買$200走唔甩,用咗牛油輕輕燒咗個鑊底先,跟住職員仲會幫手燒呢一塊,時間控制得啱啱好,入口即溶,依家諗返起仲想食多塊,連呢一樣都係可以叫幾多塊都得㗎

一上枱就送咗個刺身,有三文魚,甜蝦,帶子

,A5仙台牛日本和牛背峰 。
其實食完呢四款已經係好滿足,不過仲未完。

原來呢個套餐set c ,原來仲可以有得揀A5熊本和王日本和牛肉眼野原燒,係成塊唔係講笑成塊肉眼俾晒我哋。超大塊,平時出去買$200走唔甩,用咗牛油輕輕燒咗個鑊底先,跟住職員仲會幫手燒呢一塊,時間控制得啱啱好,入口即溶,依家諗返起仲想食多塊,連呢一樣都係可以叫幾多塊都得㗎。

呢一間任食燒肉最好嘅係原來佢仲可以打埋邊爐,食落就唔會咁油膩,食幾塊燒肉又可以煮下其他蔬菜海鮮類,湯底我哋就叫咗蕃茄湯同埋清湯,清清地幾好 。另外都叫咗幾款牛肉去打邊爐 ,分別係澳洲和牛肩胛,澳洲和牛小排
,澳洲和牛西冷 M9+。
牛小排都真係幾好食 ,另外值得一提佢哋嘅牛全部都係M9級別以上㗎。

另外仲有好多串燒,天婦羅連壽司都有㗎。
火鍋仲可以叫海鮮有海中蝦,清酒醉蝦,廣島號,扇貝等等 食極都食唔完啦超多嘢食。

款式真係超多款,雖然放題價錢比平時一般牛角嗰啲貴啲,不過質素真係冇得比 ,寧願食啲質素好啲嘅,仲有刺身串燒海鮮等等。