2022-07-15
平日一行二人7:00入坐,不用等位。(食到8點左右已經成間餐廳滿坐,如果大家食8點記得早小小卜位)我地今次選左中間位,雞煲,串燒火鍋放題,一黎到就會比左雞煲你先,然後同你講兩分鐘後食得,我地叫左小辣,係香口同重口味既雞煲,正🤤佢雞肉都好入味,佢可以再添加。食完雞煲之後,就轉火鍋~本身以為佢就咁加湯落去,點知佢成煲換比我,有5款湯底,我地選左花膠雞濃湯。有花膠,蟲草花,同娃娃菜,本身湯底好清甜👍🏻佢既火鍋配料都好多選擇,有埋鴨血,鮮栢葉,枝竹,手打丸。。。仲有好幾款唔同既牛,特別推介美國SRF黑毛和牛肉眼,勁重牛香味!然後到仼食串燒部分,佢有分三大類,肉,海鮮,同野菜類。我地就乜都試小小。佢有芝士/蒜蓉焗生蠔/帶子!雖然唔算好大粒但好惹味!佢好多肉類都係用孜然粉,勁香口同重口味!仲有燒雞泡魚干!288一位竟然會有燒雞泡魚干!仲要燒得好食!omg!必點!仲有覺得佢燒得特別出色既係燒菠蘿,雞軟骨,仲有秋葵!我都估唔到秋葵原來可以燒得咁好食,我念我前前後後叫左10條。安格斯牛粒串都好正。總結: 一路打住火鍋,一路等串燒上菜,個口一直無停過,但都keep住覺得好好食。真心,仼食串燒黎講佢好出色,
總結: 一路打住火鍋,一路等串燒上菜,個口一直無停過,但都keep住覺得好好食。真心,仼食串燒黎講佢好出色,一啲都唔Hea,有用心燒。其實288咁多野真係好抵食,仲要食物質素都唔差,仲要包埋野飲(自己去雪櫃拎),真心性價比高。