2021-05-02 160 浏览
慕名而來到牛大人尖沙咀分店,眼見條人龍由二樓排至地下,真係有冇甘勁呀~選擇左極上和牛套餐,每位贈送澳洲MP和牛牛丸兩粒配上限定香濃牛乳起司鍋,醒目嘅我先嘆下靚湯 ,品嚐牛乳香味加上芝士,真係最佳拍檔。食肉愛好者的我們一見到和牛上枱,就知道係靚嘢,無論色澤同埋纹理都係上等食材,品嚐真係入口即溶,勁嫩滑。和牛牛丸真係彈牙多汁,牛味濃郁,極juicy!另外章魚珍珠漿夠特別,內有粒粒大章魚,故口感豐富,真材實料。 海鮮類如大大隻海蝦,肥美花甲, 脆肉鯇魚腩皆極為新鮮。幸好朋友點了台灣特產瓜仔雞水餃, 用甜瓜配上雞肉餡,真係皮薄餡靚,加深層次,非常鮮甜, 值得一試嘅新口味。飲品方便可選擇自家製冷泡茶,盒裝同埋罐裝飲品,真是任飲任食。 最後甜品有moovenpick雪糕或台灣仙草凍。整體環境寬敞,唔會覺得擠迫,另外食物上枱嘅速度極快,無需要追單, 令到我明白點解咁受歡迎啦!

海鮮類如大大隻海蝦,肥美花甲, 脆肉鯇魚腩皆極為新鮮。