2022-08-22 187 浏览
平時鍾意食牛扒嘅我,間中都會去食牛扒任食!今次俾我搵到尖沙咀呢間餐廳,可以任食牛扒、薯條同埋沙律,仲有阿菠羅雪糕杯都係任食!逄星期二或三都有呢個「牛魔王之夜」,每位只係$298,可以120分鐘任食。今晚係做USDA美國頂級封門牛柳任食,每星期會轉款。下星期就會做安格斯肉眼扒任食!第一round我叫左medium,男朋友叫左medium rare ,大家一齊share 食。Medium rare 呢塊就腍啲,熟度都控制得岩岩好,邊邊個位有脂肪,食落油香滿滿。Medium 果塊就肉味再濃啲,內汁都幾多,瘦過岩岩果塊少少,肉質各有千秋,係不同嘅享受。桌上放咗芥末、茄汁、鹽、黑椒,可以自己再調節個味道。第二round 兩塊都叫左medium 今次切開左三小塊,啲肉好腍,牛肉味又濃,仲掂過頭先果round。呢round 決定唔到薯條,無咁飽。最後叫多個沙律,就已經飽飽啦,好似健康啲添仲!差啲唔記得食埋雪糕,有3個口味揀,我揀左雲呢拿味,清一清油膩感,滿足的一天!

桌上放咗芥末、茄汁、鹽、黑椒,可以自己再調節個味道。

第二round 兩塊都叫左medium

最後叫多個沙律,就已經飽飽啦,好似健康啲添仲!