2019-05-11 143 浏览
今天難得準時收工,便相約同事們去食好野,上網Search 焼肉放題,就決定去尖沙咀呢間《本佐日本燒肉料理》,搭港鐵尖東站N1出口搭升降機行1分鐘就到,去到都唔洗等位,坐位寬鬆舒適最啱食放題,這裡有刺身又有燒肉任食都係298一位,而且加$40仲可以任飲汽水藍帶啤酒及清洒,刺身有三文魚赤貝玉子北寄貝帆立貝牡丹蝦,刺身我最愛甜蝦,很新鮮蝦味濃。燒肉方面有最出色的熊本一口和牛,安格斯極上牛仔骨,西班牙黑豚五花肉,極上牛小排,本佐安格斯肉眼粒,伊比利亞橡果一口豬,還有辣辣地嘅豬頸肉。全部都好好食,最值得推介的就是那個牛小排,兩邊燒一下五乘熟左右就食得好juicy。壽司方面火炙三文魚和火炙和牛就一定要試了,加埋任飲的清酒味道又清中帶甜,今餐真係飲飽食醉值回票價,還有一點是這裡是用平板電腦點餐的,我們點的東西都很快就來到,最後埋單每位才三百多,下次再約多D朋友來食。