2023-05-21
平平哋揀咗個經典A,我哋喺Peak Hour食兩個鐘,每位都係$298咋👍。朋友住喺大埔四寶呢附近,話呢間滿屋日本料理食嘢好對版😚。好在佢訂定位,入面都幾多人下。朋友話呢間食放題嘅熟食,都好出色、款式夠哂多。除咗scan QR code 落order叫放題之外,走廊位仲有好多熟食🍳、甜品🍨、前菜🥗、飲品🧃選擇。係咁易影下📸,成張枱都係嘢食,真係不得了😎。你都食日本放題,一定要食壽司🍣🍙先喇。除咗加州卷🥑🍙、吞拿魚手卷、三文魚壽司之外,亦都有香港版嘅「鮑魚軍艦」,呢個「鮑魚軍艦」,我encore 咗好幾次😼。串燒個人認為都係必食之一,求其叫咗燒海老🦐、燒扇貝🦪、燒羊架🐑、燒雞軟骨串🐔、燒雞肉串🐔.......炸物方便我就鍾意食炸蝦天婦羅🍤同蟹柳天婦羅。魚類🐟方面,我個人就歡喜食蒲燒鰻魚 + 比目魚。比目魚絕對係我highly recommend !!!!!小妹一見到壽喜燒🐮就雙眼發光🤩,呢度有得叫,又點可以唔食下喎。壽喜燒嘅甜豉油好到位,餡料豐富。真係要加碗白飯🍚再加七味粉,咁就更完美。仲有黑松露炒雜菌菇🍄,黑松露好似唔使錢咁,食到啖啖菇都有黑松露加持。去到尾聲梗係要食Movenpick
係咁易影下📸,成張枱都係嘢食,真係不得了😎。
你都食日本放題,一定要食壽司🍣🍙先喇。
炸物方便我就鍾意食炸蝦天婦羅🍤同蟹柳天婦羅。
去到尾聲梗係要食Movenpick 或者 Häagen-dazs 雪糕🍨🍧啦。仲有可以出去拎甜品食下。
----------
滿屋日本料理