1K
任飲任食嘅韓燒放題,都有好一段時間無食喇。因為我A姐要減肥!我要減肥!我要減肥!但我家M話依家做gym,要增磅練大隻,所以就要做食肉獸啦。所以我哋今日就去咗旺角韓牛韓式燒烤大食一餐,估唔到今時今日嘅任飲任食韓燒放題質素都唔錯架。餐廳係自助餐形式,鍾意食幾多就攞幾多,但就記住唔好浪費呀。除咗各種韓式泡菜,當然唔少得刺身、冷盤同壽司啦!刺身方面雖然得三文魚一個選擇,但以韓燒放題嚟講,質素都好有保證,厚切得嚟又肥美;而壽司就有唔少種類,不過,都係唔食大多飯,費事太飽肚。仲有唔少熟食選擇,不過嚟得韓燒,熟食類當然唔係我哋嘅目標啦。呢度燒烤都有好多選擇,M佬就主攻肉類,而我就主打蔬菜類,但呢度嘅海鮮類選擇就唔多喇。呢度嘅肉類全部都醃得好入味,唔駛點豉油或加鹽都好夠味。今晚主攻嘅係一口牛同牛舌,一口牛嘅肉味香濃,好有咬口;而牛舌就好鮮嫩,係我哋嘅最愛!甜品同飲品都有唔少款式,竟然仲有朱古力噴泉。

餐廳係自助餐形式,鍾意食幾多就攞幾多,但就記住唔好浪費呀。

呢度嘅肉類全部都醃得好入味,唔駛點豉油或加鹽都好夠味。

甜品同飲品都有唔少款式,竟然仲有朱古力噴泉。
2018-07-18