2019-12-22
「二鍋頭」位於旺角西洋菜南街福苑2樓,地理位置及交通都非常方便。餐廳主打2.5小時任飲任食雞煲火鍋,晚上9:30pm前入座每位$188,9:30pm後入座則為$168,冬天凍冰冰就最啱一大班朋友食雞煲打邊爐啦!座位以大卡座為主,保證客人坐得舒適首先係熱辣辣嘅雞煲,辣度可以隨意任君選擇,我就揀左最低嘅少少辣~雞件啖啖肉,雞胸、雞髀、雞翼樣樣齊,都幾入味,吸收晒醬汁嘅精華,好惹味,辣度並不高,唔食得辣嘅人都可以接受食完雞煲就可以開始打邊爐啦!多款精美湯底可供選擇,揀咗個比較清熱下火嘅芫荽皮蛋湯。鍋裡有唔少芫荽,都幾足料火鍋配料紙的選擇都幾豐富,也有額外收費的升級食品餐廳另一邊廂仲有火鍋自助區,炸魚皮及響鈴無限供應,仲有兩大個雪櫃放了多款食物配料及蔬菜,總有一款啱食活海蜆都幾新鮮,鮮甜!鮮蝦雲吞同鳳城水餃大大粒,蝦肉及豬肉比例均一,爽口彈牙,好好食呢!美國肥牛果然好肥美,牛肉味香濃~多款冰凍飲品及雪糕雪條都係自助仼取,一定夠你飲飽食醉
座位以大卡座為主,保證客人坐得舒適
火鍋配料紙的選擇都幾豐富,也有額外收費的升級食品
多款冰凍飲品及雪糕雪條都係自助仼取,一定夠你飲飽食醉