2022-07-16 54 浏览
今日去開炮台山,見到呢到有每位$199嘅雞煲或者烤魚食,仲有其他配料任食任飲,就覺得好抵食,就同朋友一齊入黎食烤魚。烤魚兩位一條,我地揀左食鱸魚,食落魚肉好滑,又唔多骨。食烤魚冇理由唔食辣架嘛,但因為朋友唔食得太辣,所以我地就叫左小辣,唔算太辣但好惹味。烤魚好大條,仲有好多其他材料,包括金菇、芋頭、豆卜、蕃茄等等,全部都好入味,特別係豆卜。一般嘅啤酒汽水呢到都係任飲嘅,不過我地見啲特飲好吸引,就加錢叫左特飲,跟餐叫特飲可以減$10,姐係$25一杯。我地叫左芒果香蕉奶昔同埋朱古力可可脆脆,味道香濃,飲落比較甜,好解辣。食完烤魚,我地都已經飽飽地,但都叫左啲配料食,有肥牛、菜、丸類同麵類任食。好驚喜嘅係呢到嘅丸類竟然係用振興肉丸,主打百分百原肉製造,感覺都幾落足本。另外發現原來出前一丁同呢個烤魚湯底好夾,正。