2021-08-30 5149 浏览
以為女人先中意粉紅色,原來男人同樣受落,講緊既係朗豪坊對面新開張無耐既『牛之鍋』,先生喺IG 見到照片,覺得環境好靚,地點又方便就腳,2 小時任飲任食火鍋放題,都算吸引,一於去試下!!全場都係紅粉座位,未食已經心心眼~😍除左有調料區外,竟然有熱食區域,一入埸超肚餓,食左先講!店員話熟食區會經常轉款式,呢日有比較辣的咖哩豬皮魚蛋,炒得香口的真牛肉公仔麵,甜甜地的鹵水雞翼,仲有放題少見既出前一丁同辛辣麵,任取任食!湯底方面一共有8 款,包括有柚子鹽鯉魚湯, 月見壽喜燒鍋,辣子爆雞雙響鍋, 舞茸菇昆布湯,金銀蒜蛤蜊雞鍋等,創意十足,店員推介金銀蒜蛤蜊雞鍋,最高人氣之選,湯鍋內的雞件都唔少,我哋仲飲左一碗雞湯先開始打邊爐添。😆🔸3 個套餐分別係11 品,20品 ,24 品🔸專尚 24 品最吸引 $328 可以無限任食SRF 和牛肩胛肉眼芯, 肉眼最嫩既部位, 澳洲草飼牛頸脊, 安格斯牛板腱,牛小排, 一口牛,手切封門柳等, 馬上開餐~~小食方面,唐揚炸雞,香炸和牛腸,酸酸地既多春魚南蠻漬,熱食既藥膳鴨血,炸榴槤波,香酥炸莞茜都好脆,最中意係秘製鹵牛舌,入味又軟淋。牛肉好新鮮~尤其係我既最愛SR

全場都係紅粉座位,未食已經心心眼~😍

除左有調料區外,竟然有熱食區域,
一入埸超肚餓,食左先講!

🔸3 個套餐分別係11 品,20品 ,24 品🔸

專尚 24 品最吸引 $328

牛肉好新鮮~

尤其係我既最愛SRF和牛肩胛肉眼芯,
同澳洲草飼牛頸脊,重點推介~~

軟淋而且牛肉味濃,好食!!!

安格斯牛板腱,比較瘦,啱減肥人士!
而安格斯牛小排,肥瘦均勻,油脂好香滑!

豚肉方面,出名好食既西班牙白豚肉, 肉味比較濃,而美國五花豚肉腩,脂香嫩滑,完全唔韌。

24 品餐最抵,除左比較多野食外,
刺身送。

多春魚南蠻漬係冷盤, 酸酸地幾開胃,
有一款個樣好似海蜇頭既海綉茸,非常爽口,第一次見。

甜品有Haagen-Dazs雪糕~~

牛之館
旺角砵蘭街240-244號文華商場(MPM)1樓