2019-06-13
今日約咗好耐無見嘅朋友出來飯聚,ㄧ定要找間可讓我們詳談嘅食市先得~ 剛好在 Openrice 見到這間「千賀水產の鮮鍋道場」佢地可提供6小時酒店自助餐式放題海鮮火鍋,真係正合我意!! 我地六點到達不用等,待應很快便安排好坐位給我們。由門口走進室內,途徑見到ㄧ區區的不同食物放著,有沙律、壽司、炸物、點心、熱盤、火鍋配料、甜品、飲料……真係好有去酒店食自助餐感覺,好興奮~ 室內裝潢都好有特式,色彩繽紛的坐椅和貨櫃型的卡坐特顯年輕化。除了上述的食物,還有刺生併盤、海鮮盛合和任食火鍋給我們…… 食6小時真係ㄧ點都冇難度。😁刺生併盤份量雖然是按人數來分配,但肉眼見到都知好新鮮,五款刺生包括有比較少見嘅希靈魚,大大塊嘅北寄貝,爽脆嘅象拔蚌,肥美嘅三文魚,還有手掌般大的牡丹蝦,又甜又爽,款款刺生都鮮度十足,正!!海鮮盛盒亦都新鮮到唔講得笑,份量都係跟人數來分配,海鮮有六款,包括有蝦、扇貝、鮑魚、沙白、大蜆、脆肉鯇魚。除了扇貝和鮑魚外,其他海鮮都可無限添食㗎! 將D海鮮逐ㄧ放進我地預先揀嘅冬瓜雞白鍋和黑蒜油豬骨鍋內,馬上釋放其鮮味,令人回味無窮~ 食完海鮮緊係要食返碟極上安格斯牛小排啦!肉味濃郁又腍滑
刺生併盤
牡丹蝦
海鮮盛盒
冬瓜雞白鍋 & 黑蒜油豬骨鍋
食完海鮮緊係要食返碟極上安格斯牛小排啦!肉味濃郁又腍滑😋
極上安格斯牛小排
總括來講,我覺得食物選擇又多,質數又高,價錢又合理。冇理由下次唔再嚟!!