2019-09-03
倫哥火鍋出左名平得黎包你食到完飽到行唔到出去,今日黎左佐敦分店食😆😆😆首首先上咗幾味前菜,有芝麻醬凍豆腐,雲耳,豆角,同埋用紅火龍果汁浸嘅冬瓜,酸酸甜甜好開胃。刺身拼盤,刺身有三文魚,北寄貝,帶子,八瓜魚同大蝦,帶子真係超大囉,超正!接着仲有蒜蓉蒸龍蝦同埋蒸鮮鮑魚,兩種都超鮮甜好新鮮!然後開始食雞煲喇,雞都係任食,所以一開始唔係太多雞,唔夠食先至再追加,雞煲你嘅時候係未熟嘅所以一定要自己用大約8分鐘去煮熟佢,開蓋就食得啦。。差唔多食完雞就可以落豬皮,牛拍葉,魷魚黎炒,索哂d雞汁之後超好食。食完雞煲之後就到火鍋喇,我地揀左皮蛋芫荽湯,食完濃味嘅雞煲點呢個湯就啱啱好平衡返!火鍋配料種類超多,淨係海鮮都差唔多有十款,牛肉雖然冇得追加,但係份量都唔少,都好夠食,另外黑墨魚滑同蝦滑真係必食,黑墨魚滑超好味。其實食哂佢上既野都已經飽哂咁滯,點多少少菜就夠哂😁😁😁
接着仲有蒜蓉蒸龍蝦同埋蒸鮮鮑魚,兩種都超鮮甜好新鮮!
。
其實食哂佢上既野都已經飽哂咁滯,點多少少菜就夠哂😁😁😁