今晚約左朋友黎觀塘倫哥食,去到見執左,上網搵先知原來搬左,新店地舖,配上霓虹燈好易搵同朋友都係照舊食288套餐,有雞煲有海鮮仲有牛頸脊,最正係佢既蝦同蜆係任食!!另外佢既免費任食全部都可以係出面雪櫃拎,好方便雞煲未上先食下小食,係麻辣豆角同木耳,兩款都好清爽,微微麻辣,做開胃小菜岩哂!除左小食仲有鮑汁扣冬菇、鮑魚,冬菇同鮑魚入哂味,夠香軟,超好食同朋友一邊食一邊傾計都唔記我影佢既雞煲,不過唔緊要,我地最期待都係佢既火鍋! 同朋友要左蕃茄湯底,主要因為佢有我拎蕃茄,如果覺我唔夠濃可以自己加蕃茄同粟米,包夠鮮甜!海鮮拼盤既份量非常足! 蝦、蠔、蜆、青口、象拔蚌仔、脆肉脘、龍躉片、蟹,基本上常見既都可以係呢度搵到海鮮同滑唔想放太耐,同朋友快快手清左先!脆肉脘同龍躉片新鮮,但唔算太特別,正常味道;蠔同蜆真係無得輸! 又鮮又甜,配蕃茄湯底更甜;象拔蚌仔我地煮耐左,所以有D韌,但整體貝類都冇沙又夠新鮮! 墨魚滑同蝦滑都唔錯,夠哂爽口彈牙,而且都夾雜大大粒既墅魚肉同蝦肉,食落特別有口感牛頸脊夠大堆頭,肥瘦睇落都好均勻,因為有一定厚度,要煮耐少少,食落油脂好香,而且牛味濃,牛頸脊真係唔可以太薄! 如果

另外佢既免費任食全部都可以係出面雪櫃拎,好方便

海鮮同滑唔想放太耐,同朋友快快手清左先!

牛頸脊夠大堆頭,肥瘦睇落都好均勻,因為有一定厚度,要煮耐少少,食落油脂好香,而且牛味濃,牛頸脊真係唔可以太薄! 如果唔係無哂口感

韮菜餃、雲吞、水餃、魚皮餃
四款餃都唔錯,我自己特別鍾意韮菜餃,韮菜味道夠香濃!

最後仲有冰粉做甜品,食完雞煲同邊爐食返碗冰粉,感覺無咁熱氣!
其實食哂呢一個set都好夠,我同朋友除蜆要左兩次,都無再特別再點野食