2019-01-20
新南苑私房菜火鍋雞煲係最近好歡迎的雞煲店之一,今晚約咗幾個朋友就訂位來食下,夜晚七八點已經坐满座,建議都先訂位比較好。海鮮半放題係每位$268起,包有海鮮拼盤,湯底,同一碟手切牛等,配料,菜同飲品等都係任飲任食的。招牌麻辣雞煲,中辣,上檯後再煮6分鐘就可以食,香氣撲鼻,醬汁十分惹味,辣度適中,伴有辣椒等香料,味道滲入雞肉當中,肉質嫩滑鮮甜,可以食完再叫,我地都不禁食咗兩鍋。海鮮拼盤好豐富,有新鮮鮑魚,脆鯇片,生蠔,蚌,蟶子同海蝦,鮮甜嫩滑,多汁美味,特別係鮑魚,肉質咬落煙韌彈牙。手切牛頸脊,肉質顏色鮮艷有光澤,新鮮嫩滑,雪花油脂分佈平均,牛肉味濃。小籠包,必食之選,在鍋煮熟後熱辣辣即食,皮薄餡多,肉汁流晒出黎,十分鮮甜,咬落有口感。甜品有送紫薯奶凍,冰凍可口,口感滑溜而略帶紫薯甜度。
甜品有送紫薯奶凍,冰凍可口,口感滑溜而略帶紫薯甜度。