2017-06-08
老婆話想食韓燒,朋友介紹元朗衣間燒肉放題好抵食,有長腳蟹、生蠔同赤蝦刺身升級放題,所以深深吸引左我,馬上Book枱。因為訂左枱嘅關係,馬上安排入座。今晚全場爆滿,好彩有訂枱XD。店內有War Game主題嘅裝飾,感覺特別。刺身比一般放題多款,有帆立貝、甜蝦、螺、三文魚、甜蝦、蟹柳、希靈魚、𩶘魚、魷魚。質素比其他放題或酒店buffet更好,非常鮮甜,有驚喜。燒肉放題$198包刺身任食之餘,仲可以加$88升級任食松葉蟹同生蠔,另外再加$9.9就有赤蝦刺身任食,超抵呀! 我哋當然加晒啦。松葉蟹好鮮蟹味,肉質結實;生蠔肥美爽甜又唔腥,加少少檸檬汁就夠喇; 赤蝦刺身長過手掌,睇見都興奮。即食小食試左炸紫薯波同蟹子沙律焗青口。炸紫薯波食落煙煙韌韌,紫薯夠香,唔太甜。蟹子沙律焗青口呢個配搭效果唔錯,沙律汁酸酸甜甜,青口肉質肥美好有咬口。由於我地太享受松葉蟹生蠔赤蝦刺身等凍盤,所以我哋遲遲都未開始燒肉,搞到店員過黎幫我地熄左個爐先,仲叫我地慢慢,要燒肉時再開返個爐比我哋,非常貼心。肉類款式雖然唔算好多,但勝在食材新鮮,冇雪味,但因為食刺身都飽左一半,所以都足夠選擇既。全晚最特別嘅係店長推介我哋試下燒凍
店內有War Game主題嘅裝飾,感覺特別。
質素比其他放題或酒店buffet更好,非常鮮甜,有驚喜。
松葉蟹好鮮蟹味,肉質結實;
生蠔肥美爽甜又唔腥,加少少檸檬汁就夠喇;
赤蝦刺身長過手掌,睇見都興奮。
即食小食試左炸紫薯波同蟹子沙律焗青口。
炸紫薯波食落煙煙韌韌,紫薯夠香,唔太甜。
全晚最特別嘅係店長推介我哋試下燒凍盤嘅赤蝦。
果然冇介紹錯,味道好有驚喜,燒完仲食到赤蝦本身嘅爽滑口感,肉汁鎖住喺入面,第二度食唔到。
蒜蓉牛油金菇用錫紙一兜兜裝好比你燒,好方便。
整體嚟講,刺身方面出色,小食肉類有誠意,價錢抵食,松葉蟹生蠔赤蝦任食好過酒店buffet,衣間我會再Encore👍🏻