2018-05-21 747 浏览
前兩日去朗豪坊行街shopping, 行到肚餓就去咗附近一間叫做“澳門仔火鍋串燒專門店”嗰度食晚飯,呢間餐廳有任食火鍋或者小菜選擇,我哋就選擇咗海鮮任食火鍋。任食火鍋分咗三個價錢,我哋就選擇咗包括有花膠雞湯做火鍋湯底嘅款式,而且仲包一個八種海鮮材料嘅海鮮盤,未開始火鍋之前就記得一定要嘗試佢嘅湯底,湯底由花膠雞 螺頭等等材料煲成,冇加味精。跟住就離一個有8種材料嘅海鮮盤,有蟹、蝦、魷魚、扇貝、花甲、蟶子等等, 雖然份量唔算多,但係海鮮食落算新鮮,蝦肉新鮮彈牙,原隻扇貝好味,但係蟹嘅質素就一般。呢個價錢仲包埋一碟安格斯肥牛,雪花肥牛脂肪分佈得好均勻,而且加上花膠雞湯底,肥牛嘅味道好。另外就有唔同嘅肉類同海鮮等等嘅任點任食火鍋配料,我哋食完個海鮮盤、肥牛加埋花膠都已經開始覺得有啲飽,所以配料只係點咗幾樣例如響鈴、肥牛、羊、蝦滑等等食材。另外要提一提,如果喺facebook like and share 呢間餐廳的話每人可以有半隻乳鴿贈送,乳鴿即叫即炸,味道香口好食,以呢個價錢可以食到海鮮,又有火鍋同乳鴿,而且汽水啤酒係任飲,十分超值, 最後我哋見到有雀巢雪糕食,但係我哋已經飽到冇位置可以再

另外要提一提,如果喺facebook like and share 呢間餐廳的話每人可以有半隻乳鴿贈送,乳鴿即叫即炸,味道香口好食,以呢個價錢可以食到海鮮,又有火鍋同乳鴿,而且汽水啤酒係任飲,十分超值, 最後我哋見到有雀巢雪糕食,但係我哋已經飽到冇位置可以再食。