SAVVY

2025-08-04 2030 浏览
喺kk日搶到尖沙咀呢間自助餐嘅買一送一,兩位埋單$892,賣點係長腳蟹皇帝蟹任食!🦀SAVVY位於尖沙咀海港城內太子酒店,佔地超過8,000平方尺,地方好大,食物擺位唔逼夾,而坐位都算係寬闊,沙發好好坐!用餐時間由六點半到十點,足足三個半鐘頭,時間充裕,唔使食到趕頭趕命可以慢慢享受🥂由於食物款式眾多,我挑一d出黎講下啦!皇帝蟹🦀呢個根本重中之重!我就係為佢而嚟食!酒店好貼心,預先已經切好哂一碌碌,我唔使花好多時間氣力去拆蟹,一口一蟹肉!好爽!鮮美多水!鹹度適中,乜都唔使蘸已經好好食!食咗好多超滿足!長腳蟹 🦵🏻都好食,不過蟹腳要自己拆,輸咗比勁方便嘅皇帝蟹!刺身🐙推薦三文魚,油甘魚,帶子,新鮮鮮甜!自製珍多冰 💚有紅豆、珍多、涼粉、椰奶自己DIY,質素同喺泰國舖叫嘅一樣!所有材料都好好食!明知好飽肚我都忍不住整咗兩大杯!香煎鴨肝多士 🪿師傅即場鐵板煎,鴨肝香軟綿口,唔好錯過!日式鮑魚 🦪醬油煎香,非常入味,鮑魚肉質煙韌好𡁻,齒頰留香熱葷就樣樣都好味,夾乜都水準以上,無一樣試到係伏!尤其推薦蒸魚非常美味🐟飲品方面係任飲嘅🍵☕🥤有果汁、檸檬水、咖啡奶茶,選擇多,不過就無汽水啦員工服務態度非

由於食物款式眾多,我挑一d出黎講下啦!

皇帝蟹🦀
呢個根本重中之重!我就係為佢而嚟食!
鮮美多水!鹹度適中,乜都唔使蘸已經好好食!食咗好多超滿足!

長腳蟹 🦵🏻
都好食,不過蟹腳要自己拆,輸咗比勁方便嘅皇帝蟹!

刺身🐙
推薦三文魚,油甘魚,帶子,新鮮鮮甜!

自製珍多冰 💚
所有材料都好好食!明知好飽肚我都忍不住整咗兩大杯!

香煎鴨肝多士 🪿
師傅即場鐵板煎,鴨肝香軟綿口,唔好錯過!

日式鮑魚 🦪
醬油煎香,非常入味,鮑魚肉質煙韌好𡁻,齒頰留香

熱葷就樣樣都好味,夾乜都水準以上,無一樣試到係伏!
尤其推薦蒸魚非常美味🐟

飲品方面係任飲嘅🍵☕🥤
有果汁、檸檬水、咖啡奶茶,選擇多,不過就無汽水啦

員工服務態度非常好,收碟速度快,態度友善,成餐飯食得好舒適👍🏻👍🏻👍🏻
買一送一CP值嚟講非常出色,不過呢個原價的話無生蠔就差dd,如果見到kk日子有優惠的話,就千祈唔好錯過🍽️