2018-02-09 50 浏览
朋友之前黎食過,覺得海鮮幾新鮮,而加有85折(原價$368) ,所以再帶我黎食。叫左花膠螺頭雞鍋,湯底清甜,湯料豐富,食到一半再食花膠,好滑索哂啲湯。海鮮同手工丸類係一人一份,唔係任食。海鮮好鮮甜,特別係鮑魚同象拔蚌,爽口彈牙,扇貝亦都鮮甜多汁,一啲都唔腥。手工丸都幾特別,不過份量較細,手工墨魚丸好彈牙,牛肉丸中間有少許芝士。另外會有一碟炸魚片同響鈴都係新鮮炸起,好香脆,店員特別提醒要趁熱食,好細心。兩個人可以要一碟安格斯牛頸脊或者豚肉,要左牛頸脊,不過啲雪花無其他blogger個啲咁靚,肥左啲。不過肉味幾濃。其實食哂以上限定食物已經好飽,所以淨係叫左少少任食嘅配料。有四十幾種選擇,每次只會黎一少碟,唔怕浪費。特別推介豆苗同特長蟹棒。最後店員送上一人一份心太軟,打邊爐食心太軟好搞笑,不過都幾有心思,好過送雀巢雪糕。另外要讚下店員服務好好,會介紹食物,提醒我地要食咩先,我倒瀉豉油都無黑面

特別推介豆苗同特長蟹棒。