2022-05-31 30 浏览
成日聽到人講流水蝦,一直都好想去試下,今次終於有機會去到荃灣見識下流水蝦究竟係點樣,呢間餐廳地方都好大,座位既隔離放左蝦缸係到,可以好方便就夾到蝦黎燒。職員首先會同你解釋燒流水蝦既流程,要先拎枱上面既鐵桶出去拎水同冰,再係蝦缸到夾你想要既蝦,你會發現一放個夾落去,d蝦就會走曬埋黎,好容易就夾到出黎,再將佢放入冰桶到凍暈佢,小心d要睇下係咪暈左先好開始燒啊!吾係彈上黎就好易整親自己!大頭蝦頭非常多膏,食落鮮味十足,蝦肉好新鮮彈牙,有d個肚到仲有蝦籽添。食完蝦就出去拎海鮮,海鮮種類多到你估吾到,而且仲係任夾添,有生蠔、扇貝、大蜆、鮑魚、黃花魚等,扇貝同鮑魚都好大隻,出面有自助醬料區,有蒜蓉、辣椒、蔥、牛油等,我地自制左蒜蓉粉絲扇貝,真係新鮮又好味!我地都係主坆食海鮮,任食真係好爽!食夠海鮮後,再出去拎串燒,串燒種類真係多不勝數,有雞串、豬頸肉、雞皮、豬大腸、雞翼、魷魚、漢堡扒、蔬菜類等等,多達三十幾款,連蒜蓉包同窩夫都有,我地仲自製雪糕窩夫做甜品。如果懶吾想燒既,可以食自助區既熟食,有咖喱魚蛋、蟹蓋、花螺、牛腩、麻辣椒鹽蝦等,但我地食得太飽無拎黎試喇!總括而言,$338有得玩又有得任食海鮮

總括而言,$338有得玩又有得任食海鮮,性價比非常高。