2022-09-19
🤍黑樺牛🖤尖沙咀堪富利士道6-6A號爵寓1樓📍知道最近黑樺牛做緊A5熊本黑樺和牛火鍋放題,全日都係$398!喺出邊食兩三碟都已經唔止呢個價錢,所以一於訂位同朋友試吓!🥘入到去首先揀咗鍋底,種類選擇極多,有麻辣雞煲、酸菜魚煲、豆乳芝士鍋等等,由於一陣都食和牛,我哋揀咗健康清新少少嘅花雕日本蕯摩雞藥膳鍋,湯底非常重藥膳味,加埋嫩滑嘅花雕醉雞夠晒養生。🥓店員好快手就俾咗張QR code紙我哋自己落單,呢度嘅A5熊本黑樺和牛,所有部位都係任食!包括特上霜降小排、和牛牛小排、上肩胛肉、肩胛梅花、牛前胸、玉子後腰肉、牛頸脊等。估唔到可以有咁多和牛部位任食,確保可以回本!!🥩每款和牛質素都極佳,最推薦嘅係特上霜降小排同上肩胛肉,霜降油花分布勻稱,肉質軟嫩,淥咗大約5秒就可以食,放入口即化。🦪由於我哋提前訂座,餐廳送咗一份北海道大元貝牡蠣海鮮拼盤,店員會喺我哋面前用火槍燒起,再焗10分鐘。當中牡蠣大隻鮮甜,海水味濃郁!另外仲有一個精選三層架,會有啲肉類同埋丸類俾我哋打卡🥟配料方面呢度都非常出色,有唔少嘅特別產品,例如和牛餃子、即炸嘅紫菜響鈴、手打金鑽太極蝦滑、鴨血等等,除咗冷泡茶同台式韓式飲料之外,仲
🖤尖沙咀堪富利士道6-6A號爵寓1樓
🥟配料方面呢度都非常出色,有唔少嘅特別產品,例如和牛餃子、即炸嘅紫菜響鈴、手打金鑽太極蝦滑、鴨血等等,除咗冷泡茶同台式韓式飲料之外,仲有自家制嘅沙冰!楊枝甘露味就最好飲,仲飲都有少量水果粒粒~