2023-06-09
只有做家長先感受到考試有幾辛苦,難得終於捱完,我想食餐好⋯係,無錯係我想食餐好慶祝一下,同哥哥睇完戲一落樓就見到呢間有得任食和牛,和牛都有得任食?原本都係抱着半信半疑嘅心態,不過因為我同阿仔都係牛魔王,所以決定一試。和牛佢有兩款,講真兩款食唔到太大分別,但因為兩款都係超級香,入口即溶,充滿油脂,和牛果然係唔同啲,真係好好味,但我自己覺得和牛始終油份比較多,配白飯食一流。出邊去日本餐廳叫一碟和牛都幾百蚊,咁呢度其實食返幾碟已經抵番條數,所以如果鐘意食和牛,呢間餐廳真係一個唔錯嘅選擇。燒海鮮有蝦有帶子,同埋有我最鍾意嘅多春魚,多春魚燒起嚟要少少技巧,要燒耐啲先好燒另外一邊,同埋真係要留意火。最後當然唔少得食甜品啦,雖然已經好飽,但係有唔同嘅飲品雪糕都係任食,小朋友最開心有韓國雪條,而我梗係食movenpick 雪糕啦,不過雪糕就係一人一杯,出邊嘅雪條先至係任食,不過因為食和牛已經食咗好多好飽,雪糕一杯就夠,總括嚟講呢餐真係非常滿足,由1.30pm食到差不多4pm,真係飽到連夜晚個餐都食唔到了。哈!