2021-03-31
好耐無食燒肉!!!之前mark佐依間放題好似幾正 就黎試下😍以東瀛鬼怪故事為主題 卡位仲有布簾 頗有日本feel一入座 店員會介紹有3款套餐可以簡🔖牛鬼之套餐💰$228 (無刺身海鮮和牛)🔖牛海姫之套餐💰$348 (無和牛)🔖百鬼夜行之套餐💰$468 (乜都有!!).▫百鬼夜行之套餐 $468想食和牛所以最後決定簡佐依個set😍 鹿兒島A4和牛一共有六種部位特別係前胸肉 上小排肉 牛腹脅 充滿油脂 所以成日都勁搶火入口即溶脂油感豐富又唔會燒焦 反而仲好有肉汁🤤🤤牛胸腹 橫隔膜肌 牛味較重 更加有嚼勁和牛要食原汁原味 所以無醃料加工但同樣地枱面都有醬料可以點~ .不得不提 頂級美國牛都好食😍 可能因為有醃料 所以更加惹味第一次試牛舌條 食落比牛舌有咬口同韌道仲有!! 雞軟骨都好食 佢唔係平時一粒粒 係一條條呈白色透透地明咁 (開頭我地以為咩黎😂) 食落勁脆口 😳😳.刺身方面都好新鮮 全部都好肥美 特別係甜蝦同帶子刀好甘甜😚 海鮮有:海蝦 帆立貝 魷魚筒🦑 (食落都爽口 但蝦略嫌唔係好新鮮😶)廣島蠔 (腥味唔會話超重!!!) & 青花魚 多秋魚~~ 仲有 日式和食 飯麵 前菜 同蔬菜🥬 飲
之前mark佐依間放題好似幾正 就黎試下😍
以東瀛鬼怪故事為主題
卡位仲有布簾 頗有日本feel
一入座 店員會介紹有3款套餐可以簡
🔖牛鬼之套餐💰$228 (無刺身海鮮和牛)
🔖牛海姫之套餐💰$348 (無和牛)
🔖百鬼夜行之套餐💰$468 (乜都有!!)
▫百鬼夜行之套餐 $468
入口即溶脂油感豐富又唔會燒焦
反而仲好有肉汁🤤🤤
牛胸腹 橫隔膜肌 牛味較重 更加有嚼勁
和牛要食原汁原味 所以無醃料加工
但同樣地枱面都有醬料可以點~
不得不提 頂級美國牛都好食😍 可能因為有醃料 所以更加惹味
第一次試牛舌條 食落比牛舌有咬口同韌道
仲有 日式和食 飯麵 前菜 同蔬菜🥬 飲品除佐普通汽水 仲有蘋果汁菠蘿汁紅莓汁可以任飲🙆🏼♀️
總結,
大致上都幾好食🙆🏼♀️ 不過如果唔洗食和牛既話 我覺得簡牛海姫之套餐已經夠🙈 因為頂級美國牛都已經頗正 仲大部分都有兩種醃料可以簡,幾入口而且唔會太鹹,覺得幾唔錯😚 刺身都good good!! 仲有 要讚既係 落佐單好快就上菜同唔會漏單 不過油煙部分真係要改善🥲 報告完畢😛