2024-05-24
前幾日同阿仔去咗食極尚大喜屋🍣,點知俾阿女發現了😂,發哂脾氣話要去食。佢唔止要食,仲要食 殿·大喜屋😅!旺角嘅殿·大喜屋位於帝京酒店2️⃣樓,地方好大,環境舒適,無論枱與枱之間、自助食物區距離好闊,完全不覺得擠迫,空間感充足🥰。晚市放題 $358 (1700 - 1900)雖然自助區域一向不是我嘅重點,但呢度選擇都好多,除咗有炸雞塊🐓、炸餃子🥟,海鮮🦪等,仲有最受歡迎嘅榴槤蓉,不過我就完全無興趣。飲品區域都係例牌😂,有汽水🥤、紙包飲品🧃、果汁、啤酒🍺,清酒🍶、梅酒,仲有熱飲專櫃🔥,夠哂貼心。而甜品有生果、蛋糕、雪糕等,而且雪糕仲有 movenpick雪糕 添😳。呢度嘅刺身同樣非常新鮮,有三文魚、油甘魚、池魚王、鮑片、馬刀貝、赤貝甜蝦、大赤蝦等外,呢度仲有金槍魚腩🐟和松葉蟹腳🦀。正當阿女重點放向刺身嘅同時,Duck哥🦆就主打軍艦,海膽軍艦!呢度所有海膽菜式都係用嚟自日本🇯🇵北海道嘅海膽,所以全部色澤橙黃🟠,味道濃郁,口感嫩滑🥰,簡直完全不計成本。除左刺身壽司🍣之外,其實仲有好多選擇,好似其鵝肝、燒蠔、燒扇貝、芝麻雞翼都非常出色🤤,仲有我至愛嘅燒乳鴿🐦、清酒煮蜆、咖哩炒大頭蝦、避風塘炒蟹,
晚市放題 $358 (1700 - 1900)
除左刺身壽司🍣之外,其實仲有好多選擇,好似其鵝肝、燒蠔、燒扇貝、芝麻雞翼都非常出色🤤,仲有我至愛嘅燒乳鴿🐦、清酒煮蜆、咖哩炒大頭蝦、避風塘炒蟹,完全不比出面啲酒樓遜色。
總括而言,唔洗4百食到呢個質素,呢個環境,性價比真心係高💯。