2023-02-26
#大將#火鍋 #旺角📋日本黑毛和牛120分鐘放題 $428/位 🌟 加$68可以無限追加廣島蠔和大蟹棒有八款湯底可以選擇,我和友人分別選擇:▫️椰子雞湯 (+$10)▫️完熟蕃茄海老濃湯🌟推介🌟濃郁的蕃茄味道◼️肉類方面有好多選擇❣️有日式黑毛和牛、美國三筋肉,和牛肩胛肉、特選Prime 牛肩肉、阿古豬五花肉片、昆布漬雞肉、一口牛肉粒、蝦滑、即炸午餐肉、海鮮等等。當然是以日本黑毛和牛及特選Prime 牛肩肉最為高級質量及頗有牛味😍 昆布漬雞肉也很有驚喜,口感很嫩滑。◼️自助區有分熟食同配料同甜品,熟食方面有炸雞煎薄撐等等。另外,各式蔬菜🥬烏冬,拉麵,公仔麵、各款肉丸都係可以係自助區自取,蔬菜款式有好多選擇🙌🏻◼️飲品區比較有特色的,還提供鴻福堂的涼茶可以選擇👍🏻◼️甜品區設有窩夫機,可以自製窩夫❤️🔥 貼有簡單教學,兩分鐘就整到,配搭埋朱古力醬和北海道軟雪糕,好玩又好食🫶🏻另外甜品還有提拉米蘇、朱古力軟雪糕等。 🌟現在店舖還在舉行特別活動🌟「任塞之放題 技能之競技會」只要加$18,店員就會先給一個小袋子,然後限時3分鐘內,把丸子夾進入膠袋,能塞多少就全部都可以拿走了❣️我最後夾了一座小山走🤣🤣💁🏻♀️
📋日本黑毛和牛120分鐘放題 $428/位
🌟 加$68可以無限追加廣島蠔和大蟹棒
有八款湯底可以選擇,我和友人分別選擇:
▫️椰子雞湯 (+$10)
▫️完熟蕃茄海老濃湯🌟推介🌟濃郁的蕃茄味道
肉、阿古豬五花肉片、昆布漬雞肉、一口
牛肉粒、蝦滑、即炸午餐肉、海鮮等等。
◼️自助區
◼️飲品區
比較有特色的,還提供鴻福堂的涼茶可以選擇👍🏻
◼️甜品區
🌟現在店舖還在舉行特別活動🌟
「任塞之放題 技能之競技會」
少就全部都可以拿走了❣️我最後夾了一座小山走🤣🤣
💁🏻♀️ 有多款套餐和湯底選擇,每一款都有特色
最重要係一人一鍋,不需跟人分享🫶🏻
🏘簡約的日式裝修風格,座位很寬闊。
🤵🏻🤵🏻♀️要向職員下單,上菜速度很快,店員服務態度也很友善👍🏻
📍 地址:旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place地庫FoodYum R1號檔
#foodie #香港美食 #隱世美食 #小店 #香港小店 #cafe #美食#香港好去處 #food #打卡 #香港打卡#f4f #foodlove #香港探店
#日式火鍋 #大將火鍋 #火鍋放題 #日式料理#日式涮涮鍋 #日式放題#任飲任食
#火鍋湯底 #和牛 #放題 #打邊爐 #食肉獸 #任食和牛 #日本 #旺角美食