下昼冇食晏,到3、4点揾野食,就拣左个饱啲嘅下午茶😛嚟之前唔知几钱,嚟到打开menu发现$528 for two都几惊喜,有12样野食。饮品可以拣$80以下,茶都几多款拣。哗❤️啲蛋糕好fancy好靓😍顶层5款蛋糕,样就好靓,味道其实都几好,但全部都有mousse一阵泡咁... 如果可以变化多啲,整下puff、macaroon或者甜品杯成件事会更吸引。就算5件都系蛋糕,都至少唔好相同texture,整返一两件实啲嘅牛油蛋糕都好丫😅中层英式scone,两个原味两个提子味,唔算好重牛油香,但焗到个面脆内面软,唔会一堆粉咁,都ok嘅。配cream同两款jam,始终觉得食scone个cream系重点 😋底层咸点,反而咸点最好,个虾沙律法包同三文治都好好食!5款都系完全唔同嘅野嚟,虽然唔系件件都啱食,但样样都有真系开心好多!叫左个茶,跟壶热水,一路坐一路会帮你加水,其实倾下计真系有排坐。一个tea set成十几样野,好难要求全部都好食。恒生信用卡仲有折,埋单先五百二十几蚊,食得饱又坐得耐,可以话系好满意,有机会都想再嚟👍🏻
下昼冇食晏,到3、4点揾野食,就拣左个饱啲嘅下午茶😛

饮品可以拣$80以下,茶都几多款拣。

哗❤️啲蛋糕好fancy好靓😍