2010-04-05 11 浏览
幫襯呢家店幾次,覺得服務及食物水準唔錯,最差一環祇係環境麻麻地!9個人包括朋友同埋女朋友的朋友係紅磡gathering之後唔知食咩好,覺得呢間往績都OK,就9點左右去呢度食飯,是晚點了一個6人set加菜如下:砂鍋雲吞雞 - 每次來都必點之選,無論雲吞,湯以及雞都好好味.雞尤其出色,味道好而又滑!小籠包 - 皮夠溥,餡也OK涼菜拼盤(黃瓜,餚肉和另外一款唔記得的人的冷盤) - 一般,唔係我杯荼賽螃蟹 - 普通但不太油膩炒飯 - 一般, 無特別炒菜苗 - 不錯, 不過漏單另外再加了 :鍋貼 - 全場激讚, 又熱又脆上海粗炒 - 全場最差, 唔夠味, 唔夠熱, d麵似烏冬多d松子黃花魚 - 一般, 但份量足夠回鍋肉石頭飯 - 好味, 熱辣辣, 必吃之選高力豆沙 - 唔錯不過冇上次食咁熱辣辣雖然個set是6人份量但都有多送小籠包及高力豆沙, 至少每人有一客, 老闆都算識做
小籠包 - 皮夠溥,餡也OK
賽螃蟹 - 普通但不太油膩
炒飯 - 一般, 無特別
炒菜苗 - 不錯, 不過漏單
另外再加了 :
鍋貼 - 全場激讚, 又熱又脆
松子黃花魚 - 一般, 但份量足夠
回鍋肉石頭飯 - 好味, 熱辣辣, 必吃之選
高力豆沙 - 唔錯不過冇上次食咁熱辣辣

2010-04-04