2019-07-10 167 浏览
琴晚收工同男朋友去左荃湾行街,经过一间叫Catee嘅餐厅,见摆系出面嘅Menu几吸引,所以就入去试下。餐厅叫得Catee,当然同猫猫有关,虽然入面无真猫,但有好多猫猫做主题嘅摆设,其中有一张画系猫猫版嘅最后晚餐,好搞笑😆除左固定嘅Set Dinner,Menu上嘅其他Main Course都可以加50蚊做Set Dinner。一个Set包左是日餐汤、沙律、主菜、餐饮同甜品。食物质素整体都几好,而且份量都多,性价比高,详情睇下面:忌廉汤同沙律都正常,上餐汤嘅时候会跟两三块面包,仲会有黑醋同橄榄油俾你点黎食。我地另外叫左一个香煎鹅肝伴野菌Toast做小食,鹅肝煎得好香,夹住个面包食一流😋主菜一系西班牙海鲜饭,酸酸甜甜嘅蕃茄饭底加上好清甜嘅蚬肉同大虾,好开胃,好好食❤️主菜二系德国脆皮猪手,猪手上枱嘅时候用匕首插住,几搞笑🤣店员会拎俾你打卡影相先,然后就会帮你拎番入去切,唔洗自己动手,等食真系好😛猪手味道几好,唔会太咸,肉质都唔会太干。甜品系朱古力蛋糕,口感同味道都唔错。餐饮我地叫左特浓朱古力同Oreo 奶昔(+$15) ,特浓朱古力真系好香浓,钟意饮朱古力嘅一定要试!Oreo奶昔俾想像中淡啲

食物质素整体都几好,而且份量都多,性价比高,详情睇下面:

餐包
沙律

西班牙海鲜炒饭

德国脆皮猪手

甜品系朱古力蛋糕,口感同味道都唔错。
朱古力蛋糕

餐饮我地叫左特浓朱古力同Oreo 奶昔(+$15) ,特浓朱古力真系好香浓,钟意饮朱古力嘅一定要试!Oreo奶昔俾想像中淡啲,不过无咁甜系几好,饮哂都无咁腻。
特浓朱古力
Oreo奶昔

值得一提系佢地上每道菜会等你食完上一道菜先,等你可以慢慢食,完全无赶客,like!

餐包
沙律