呢度嘅午市系专食点心嘅点小馆,一到晚市就会摇身一变,变做专食烤鱼嘅旺旺烤活鱼。除左烤鱼,佢仲有酸菜鱼、鸡煲同边炉,多人嘅话可以一次过满足哂咁多个愿望。首先,不得不提嘅系呢度嘅服务真系一百零一分。我哋对烤鱼嘅鱼种选择都唔太熟悉,店员好有耐心咁逐种同我哋解释佢哋之间嘅分别。我哋当中有一位朋友唔系好食得辣,佢又会向我哋介绍同推荐汤底,对待食客十分有耐心。呢度嘅烤鱼总共有三种鱼可以拣,分别系𫠐鱼、笋壳鱼同埋沙巴龙趸。根据待应哥哥嘅介绍,三种鱼都系偏少骨,得条大骨。头两种嘅肉质都会系滑身,而龙趸嘅肉就会厚身同弹身啲。Size黎讲咁梗系龙趸赢哂,而笋壳鱼就会偏细条。最后综合哂咁多样野,我哋拣左𫠐鱼加香辣汤底一试。佢个汤底可以拣辣度,咁我哋就拣咗BB辣,唔食得辣嘅朋友仔都接受到。配菜方面,我哋足足叫左7样。佢本身个汤底入面都有白萝卜、豆卜、炸蒜头、金菇等配菜。其中酸菜系佢推荐必加嘅,我哋一食就表示十万个认同。佢个酸菜本身个酸咸味丰富左个香辣汤底,而且劲吸汤,又可以中和到个辣油嘅油腻感,我都强烈建议一定要加!响铃周围都有,但系咪间间都会翻炸出嚟俾你?佢呢度就会!炸完之后更加香口脆口,唔会话一浸落去就冧

招牌烤𫠐鱼锅

酸菜
莴苣

响铃

响铃周围都有,但系咪间间都会翻炸出嚟俾你?佢呢度就会!炸完之后更加香口脆口,唔会话一浸落去就冧哂,吸汤之余仲脆身。
红薯粉

呢度嘅薯粉系幼身同薄身嘅,比起出边厚身同粗身薯粉更加吸汤,唔使煮好耐都已经入味,仲要系保持到烟烟韧韧。
三拼饺类

呢个拼盘有两款饺子(韮菜饺、水饺)同埋云吞,全部都系手工饺,食起上嚟皮薄馅多,入边嘅虾仁、猪肉、菜都好足料,仲唔会一煮就散开晒。
二人肥牛

佢个肥牛系手切的,就算渌耐左食落都嫩口,肉味都有喺度,不错不错。
黄金炸虾饼
厚肉虾饼

呢个虾饼震惊咗我哋,我哋一致认为系食过最好食嘅虾饼。佢系即刻炸,炸到好脆,而且佢嘅虾肉系打到超级弹牙,好厚嘅一块,入边仲会有啲细细嘅虾肉仔,俾到你好丰富嘅口感。
2022-07-14
招牌烤𫠐鱼锅