2011-09-08
蟹肉伊麵:成碗都無粒蟹肉(以前係第二間食過都唔係咁),味道麻麻;魷魚豬手:豬手夠焾,魷魚普通(無咩特別);北菇生菜:冬菇夠焾入味(無咩特別);薑荵撈麵:薑荵夠多,但麵唔好食,又成舊咁上枱剪都唔剪,叫人點食呀?!凍菊花蜜:唔好飲。從來都好少幫親商場食店,因為怕人多等位蹝時間,今晚見行完街夜咗少少於是決定試吓喺商場食,就咁就去咗沙田新城市廣場黃枝記(因為唔洗等位)。點知入去一坐低個女待應就企係我地則邊催落單,我話兩個人得一個餐牌點樣即刻叫到嘢食呀?!佢至識得走去攞多一個餐牌(而且間舖都無咩人,比多個餐牌啲客用都咁計較),真係比佢漲。到我點菜時個相信係高級啲既伙記,好無禮貌又好唔滿意咁同我落單,攪到我好麻煩佢阻佢收工咁。最重要既係我食咗三分一既時候(個口仲咬緊啲麵時),佢就攞張單過嚟叫我埋咗張單佢,然後就企咗係我地則邊等我比錢,伙記先生你咁樣做我一定比你(你都比少少時間我食埋個口裡面啲麵先呀),咁樣做法真係趕客,你要趕收工咪唔好接我地入嚟咯,接咗入嚟之後又催又趕咁叫客人落單同比錢,叫我再番嚟幫親真係唔洗旨意。最後真係想講多句,黃枝記再係咁落去真係唔得,以前機場啲伙記恰恰吓而另一間就好似唔憂做
魷魚豬手:豬手夠焾,魷魚普通(無咩特別);
北菇生菜:冬菇夠焾入味(無咩特別);
凍菊花蜜:唔好飲。
最後真係想講多句,黃枝記再係咁落去真係唔得,以前機場啲伙記恰恰吓而另一間就好似唔憂做咁都算,到而家得返嗰兩間真係唔希望佢比啲伙記做壞晒個招牌,攪到啲客都唔想嚟食,希望佢地老闆大老細認真睇實間舖。