(非会员)
2008-03-02 6 浏览
本人同女友都是愛吃川菜的人. 一個月會專程去深圳食川菜, 什麼巴蜀風, 老院子, 華神火煱都有我地吾小既腳毛.看了這裡和magazine的推介, 今日去在一試. 一去到已經聞到我地熟悉的麻辣味, d坐位full晒, 但我地好樂意等. 好快就有位啦.吃慣川菜, 也不用什看menu便叫了酸辣粉, 辣子雞, 麻辣牛肉, 夫妻肺片, 麻辣玉米豆腐和酸辣炒土豆絲(我地真係好大食之人) 總結黎說, 樣樣都好正, 比得起深圳d一線川菜管. 唯一可做好d是辣子雞同麻辣牛肉, 辣子雞deep fry得吾夠乾身, 無扑扑碎口感, 麻辣牛肉比我地食過最正既差d, 因為d麻辣無滲入d牛肉到(可能整時先把麻辣放在牛肉上啦)走時叫了口水雞外賣(星期一可帶飯反工時吃).. 偷吃了一口, 十分正. can't wait till Monday lunch now.地方係差左d, 不過我地草根市民, 無所謂, 好吃同價錢公道就得啦.下次有空一定會再去食.

下次有空一定會再去食.