2014-12-12
同朋友食飯, 想去特別D嘅餐廳食西餐, openrice就搵到凡高廚房凡高廚房就係以凡高為主題嘅餐廳, 所以入面有好多凡高嘅畫作晚餐方面有唔少OPTION, 店員都好細心慢慢介紹, 最後我地一人叫咗一個SET首先有頭盤沙律同餐湯野菌湯 (當時顧住傾無影相..)一向唔鐘意凍冰冰嘅嘢, 無點食個沙律, 所以唯一COMMENT係賣相唔錯野菌湯, 非常Creamy! 野菌一粒粒好有口感, 湯亦好夠熱, 落小小PEPPER更好味, 相信如果一向鐘意飲野菌湯嘅朋友都會十分喜歡Main course order 咗 炭燒美國頂級牛肉眼同時蘿香草燒英國野生原條龍利魚賣相靚又不在話下, 個肉眼扒都幾大塊! 鐘意佢D汁係分開上, 咁可以先感受吓塊肉眼嘅味道, 濃濃嘅肉味加上炭燒嘅氣息感覺好好! 加埋個汁咁食又有另一番味道! 好食龍利魚都幾大件! 軟軟滑滑, 配合D牛油味非常唔錯!伴碟嘅忌廉薯茸都好正, 如果分量可以再多D就好啦~~~甜品有Cheese cake, 食到飽飽所以呢個份量細細件啱啱好唔會浪費~ 都算OK!環境好好, 食完仲影咗D相, 有波枱同千秋!相當好食嘅一餐, 會再同朋友嚟食其他嘢~ 另外
凡高廚房就係以凡高為主題嘅餐廳, 所以入面有好多凡高嘅畫作
首先有頭盤沙律同餐湯野菌湯 (當時顧住傾無影相..)
龍利魚都幾大件! 軟軟滑滑, 配合D牛油味非常唔錯!
伴碟嘅忌廉薯茸都好正, 如果分量可以再多D就好啦~~~