好耐冇去日本啦,好掛住日本嘅美食,冇得去旅行搞到個人都頹晒,🙎🏻‍♂️男朋友為咗令我可以系香港試到日本風味特登揀咗呢一間餐廳同我去食🍡一嚟到餐廳門口見到用咗好多木嘅元素去做裝修,有一種日本嘅風情🍥令我喺門口就已經好期待,入到餐廳我哋最後叫咗黑安格斯肉眼牛扒飯🧆同小桶山薑玉子鯛魚腩飯🍛,為咗要均衡飲食我哋最叫多一個濃湯雜菜🥗去平衡一下。我叫的黑安格斯肉眼牛扒飯首先送到黎,牛扒熟嘅程度剛剛好,🍱內裏仲係粉嫩嘅紅色入口柔軟有牛香,餐廳好貼心地切開咗一片片方便客人食用,免途中灑上一啲青蔥令到牛肉食落口更香口,送飯食一流。濃湯雜菜🥗🥗用錫紙包住上枱,咁樣令到熱力冇咁快散,keep住入口都係熱的,好貼心。最後,🙎🏻‍♂️男朋友叫的🍱 小桶山薑玉子鯛魚腩飯,是用原個木桶上,賣相超特別😝用嚟打卡一流,醬汁配上鯛魚腩,成件事好夾撈埋玉子一齊食十分滿足😝食晒飯飲埋靜岡抹茶味梳打汽水同信州蘋果梳打汽水,成件事夠晒日本味道🍡一定要多啲嚟呢度食先得,要尋找返日本嘅感覺。

一定要多啲嚟呢度食先得,要尋找返日本嘅感覺。