2023-08-14
之前一直幫襯開灣仔店今日突然想同朋友食北京烤鴨於是就去左比較方便大家嘅尖沙咀分店位置方面。係尖沙咀H出口經isquare出地面向右轉行2分鐘就到一入餐廳左手邊就係烤鴨區一坐低職員就上小菜,酸酸甜甜好開胃我地要左玫瑰荔枝茶,好香啊!+烤北京填鴨(半隻) - 鴨肉份量多,好香唔會騷而且唔會好肥配料同醬汁有青瓜,京蔥,哈蜜瓜,甜麵醬,秘製蜂蜜黃梅醬同糖哈蜜瓜同青瓜令成件事更清新 鴨卷餅好夠薄,夾兩件肉再加片一口酥軟稔,鬆脆,清甜夾埋一齊👍🏻+無錫脆鱔 - 同個名一樣好脆。趁熱食會比較好+南翔小籠包 - 可以唔需要試+爆火鮑魚小炒肉 - 有驚喜!一上檯已經聞到香辣味,夠哂鑊氣肉片同鮑魚片份量適中,朋友唔係好食得辣但都一口接一口+腰果露 - 無想像中咁濃不過佢有陣好香嘅炒米味,幾特別+紅糖桂花湯圓 - 無桂花味反而好重薑味。有少少失望🥲值得一讚嘅係即使尋日好多食客人手又唔係好足夠但職員服務態度都好好👏🏻另外值得推介係佢地果松子魚同木桶包菜飯。可惜我地尋晚得兩個人食唔到咁多😆
一入餐廳左手邊就係烤鴨區
一坐低職員就上小菜,酸酸甜甜好開胃
我地要左玫瑰荔枝茶,好香啊!
配料同醬汁有青瓜,京蔥,哈蜜瓜,甜麵醬,秘製蜂蜜黃梅醬同糖
哈蜜瓜同青瓜令成件事更清新
鴨卷餅好夠薄,夾兩件肉再加片一口酥
軟稔,鬆脆,清甜夾埋一齊👍🏻
+無錫脆鱔 - 同個名一樣好脆。趁熱食會比較好
+南翔小籠包 - 可以唔需要試
肉片同鮑魚片份量適中,朋友唔係好食得辣但都一口接一口
+腰果露 - 無想像中咁濃不過佢有陣好香嘅炒米味,幾特別
+紅糖桂花湯圓 - 無桂花味反而好重薑味。有少少失望🥲