話說我同太太都好鍾意食雞煲同打邊爐,所以今日就係朋友介紹下試咗一間非常有名嘅雞煲。這間雞煲私房菜叫做回到味來,除咗雞煲任食仲係打邊爐任點任食。完全一次過滿足晒我兩個願望。呢間雞煲位於旺角中央地段, 交通非常方便可能因為時間尚早所以唔多食客, 揀咗一個卡位嚟坐算係幾寬敞。首先點嘅係最出名嘅惡魔雞煲,分別有幾種麻辣級數,由小辣去到終極級別,最誇張嘅終極大魔王有20隻辣椒如果全單完成可以全單七折,雖然我好鍾意食辣但亦都唔敢挑戰所以只選擇咗小辣。店員講呢度嘅小辣都比平時食嘅辣呢度有六款調味料可以選擇, 而最特別嘅係佢哋秘製嘅香醋, 配埋豉油果然唔錯,開胃前菜又辣惹味前菜係金蒜鹹蛋蒸扇貝,入口既有蒜香又有鹹蛋嘅香,扇貝亦都夠鮮香噴噴熱辣辣嘅雞煲送上,比平時食到嘅重慶雞煲多醬汁, 辣味係我接收到嘅程度,雞幾嫩滑食完雞煲正式打邊爐,點咗莞茜皮蛋湯底生猛海鮮拼盤, 賣相幾精緻,鮑魚好大隻,而且亦都幾新鮮本地手切牛頸脊, 略嫌比較肥,但係就勝在牛味夠濃總括而言係一間幾抵食嘅打邊爐雞煲,而且地點亦好就腳利申:自費

呢間雞煲位於旺角中央地段, 交通非常方便

食完雞煲正式打邊爐,點咗莞茜皮蛋湯底

生猛海鮮拼盤, 賣相幾精緻,鮑魚好大隻,而且亦都幾新鮮

本地手切牛頸脊, 略嫌比較肥,但係就勝在牛味夠濃

總括而言係一間幾抵食嘅打邊爐雞煲,而且地點亦好就腳

利申:自費
2019-05-21