令和元年,一個繁華嘅標記,感覺上,一切都係新嘅開始,就好似呢間餐廳一樣,新開新氣象!雖然係新開張,但係裏面嘅客人同服務生打成一片,感覺上好似老朋友一樣,裝修亦有日本居酒屋嘅感覺,除咗入門口有人打鼓,示意歡迎外,更加穿上整齊制服,給人一個整潔的感覺!我哋叫咗個四人餐,原來有咁多食物嘅,我覺得五個人先食得晒!同朋友放工梗係要飲杯啤酒輕鬆一下,新開張期間佢嘅啤酒買一送一,真係唔可以唔叫啊!除咗啤酒之外, 佢哋仲有好多特色嘅飲品,例如鮮檸檬威士忌梳打、幻彩藍碟豆花檸檬梳打,呢啲都係出面難以找尋的特色飲品,我就好欣賞呢杯咁靚嘅梳打啦!佢嘅檸檬威士忌就可以玩埋一份,我都唔知幾耐冇用過呢啲榨汁器啦!先來兩個超正嘅前菜,豆腐沙律拒賠嘅汁真係好OK,加上呢個生牛肉他他,酸味令到牛肉嘅鮮味突顯出嚟,早前菜就一流,開晒胃口!我亦都好鍾意呢個廣島蠔,用呢個咁特色嘅汁去局,我都係第一次試,感覺上佢有蛋黃醬、有茄汁、仲有啲獨特嘅配方,總之就係我未食過咁獨特嘅味道,提升左蠔嘅鮮味!用石板去燒牛肉我都係第一次試,特色就係唔使用油,將由嘅脂肪化作油,健康又美味!佢驚又真係唔錯㗎,我特別鍾意呢個壽喜燒,選用美國安格斯牛做

佢驚又真係唔錯㗎,我特別鍾意呢個壽喜燒,選用美國安格斯牛做火鍋配料,牛肉軟滑,肉質彈牙,真係好適合壽喜燒,我哋四個人食完之後都好滿足!

最後呢個茶漬飯,喂今日好味嘅聚餐畫上一個完美嘅句號!