2021-04-01
今晚約左位好耐冇見既朋友食晚飯問左朋友鐘唔鐘意食芫荽 一聽到佢話無所謂就即刻係旺角book左間我一直好想試既日本餐廳<令和居酒屋 > 仲訂定埋個芫荽鍋book左8點3 大約8點搭8先有位一路等見有人去到已經冇walk-in位 真係好彩我有訂位舖頭環境唔大 成間舖頭充滿住日式居酒屋風格 仲掛左好多好可愛既日本燈籠 牆身好多sake既招紙 好有日本既味道芫荽鍋 $268一上枱 就聞到陣陣芫荽味 真係非常翠綠佢配埋個雞肉都非常嫩口 又可以連埋d芫荽一齊食 美中不足係冇醃過 但又冇調味料俾我地 枱面得支七味粉 鹽同豉油都冇俾 因為實在太多客叫左好幾聲先終於有人應 比調味料黎😅佢配埋一個蔬菜籃 有菇有菜有少少應該係葛粉我地另外加配左 2隻廣島蠔啲廣島蠔非常鮮甜 上枱嗰下有少少驚艷到我 因為真係好大隻 平時出去食嗰啲唔夠大隻又冇連殼 呢度食真係新鮮好多100g豚肉豚肉幾好味 油花分佈都5錯 食肉獸可以點下呢個1份蜆粒粒都好肥好飽滿 又夠鮮甜 正炸池魚仔 $48我去日式居酒屋必叫既一樣小食 好香口鬆脆串燒拼盤 $138 (共8串)手羽、雞皮、雞軟骨、大蔥豚肉串、金菇牛肉卷、秋葵、煙肉車厘茄、大葱整
問左朋友鐘唔鐘意食芫荽 一聽到佢話無所謂
1份蜆
粒粒都好肥好飽滿 又夠鮮甜 正
炸池魚仔 $48
我去日式居酒屋必叫既一樣小食 好香口鬆脆
串燒拼盤 $138 (共8串)
手羽、雞皮、雞軟骨、大蔥豚肉串、金菇牛肉
卷、秋葵、煙肉車厘茄、大葱
整體都好好味 係有幾舊大蔥燒得5夠耐 勁辣口
燒耐d變甜d好味好多
清酒廣島生蠔 $28一隻 (叫左4隻)
本身叫廣島蠔諗住打邊爐 見佢拎黎果時有多2杯清酒一齊 一問之下原來係可以生食 食落口超級鮮甜 仲勁新鮮又大隻
下次會再食佢
。