2023-03-12 42 浏览
同附近餐廳相比,呢間係成條街上面脫穎而出,成功吸引我行入去。呢一間係一間新派泰式餐廳,門面上絕對睇唔出,餐牌上傳統食物既名字,但係食物既外貌就變得不一樣,都悉心打扮過,睇相片就而經相當吸引食慾。正值午市時間,我叫左一個咖喱牛肉黃麵,跟餐有小食,我擇左蝦餅。工業風既裝修,再加上有節奏既音樂襯托下,欣賞一下餐廳環境,享受一下音樂帶來既舒適感,不知不覺,麵就送到你面前。而碗麵唔單上面加D咖喱牛腩同咖喱汁,而係成碗麵既湯底都係咖喱汁,汁內有黃麵之外,上面仲有一球炸伊麵,令你食去上口唔會只會有一個口感,很出色。湯底方面亦唔會因為咖喱汁做湯底令成碗麵較咸,味道反而較得岩岩好,而且每條麵夾上來仲掛晒汁,每一口都食到香濃既咖喱湯😋牛腩方面亦十分好味,有口感,唔會一咬落口就散晒,而且佢地亦好有心思,切到一口牛既SIZE👍另外跟餐既小食蝦餅亦炸得好香口,味道方面亦夠,口感彈牙,值得一試。 我十分推薦呢度,享受令人回味既一餐。
我十分推薦呢度,享受令人回味既一餐。