2021-06-29
打邊爐我就打得多,但台式火鍋都真係第一次試,哈哈😄!湯底有十款選擇,搞到我心大心細,唔知試邊款好,不過見到個台灣鳳梨雞鍋係尖沙咀分店先有,就試一試佢底蘊啦,淡香嘅鳳梨味,清清地,都幾啱早幾日生完痱滋想打邊爐,又怕太熱氣嘅我😚😚要介紹嘅係美國SRF極黑牛,脂肪分佈平衡,油花靚,肉質又嫩又多汁,令人回味無窮個紐西蘭羊卷肉都非常出色,無腥臊味,肉質厚實、耐嚼多汁,涮一涮就可以入口啦〜😋我第一次打邊爐時食台式炸物,估唔到個炸衣吸左湯汁都一樣咁好食,吸曬湯底嘅精華,而肉香有咬口,係另一番口感而我最鐘意就係佢有好大個飲品櫃,有多款自家製嘅茶,我就簡咗酸甜解膩洛神花茶,又可以養顏,所以好多女士都簡佢食飽飽仲有一款甜品送,簡左仙草凍,有紅豆,椰果,珍珠同埋仙草,多重口感,食落又唔會太甜!記得LIKE 社文平台 ,仲有金鑽愛玉冰送㗎😚😚
打邊爐我就打得多,但台式火鍋都真係第一次試,哈哈😄!
記得LIKE 社文平台 ,仲有金鑽愛玉冰送㗎😚😚