2022-08-13
霸王川莊由係K11舊舖嘅時候已經成日食. 因為佢成日會有唔同嘅優惠. 最勁係有半價. 真係好抵食依家搬咗去isquare新舖. 更大更靚裝修以深藍色為主調. 配合埋落地大玻璃🌃邊飲茶食嘢邊欣賞維港嘅靚海景. 令人坐得好舒服呢道嘅茶好特別. 係包含玄米、紅棗、桂圓等材料嘅八寶茶. 飲起嚟清香帶點甜味🥕家傳素鵝色彩繽紛. 賣相一流外面嘅腐皮香脆不油膩.入面嘅紅蘿蔔每條厚度相約. 可見師傅刀功. 食落有咬口🐟成都水煮桂花魚例牌可選辣度1-5. 另可免費揀4種配料. 我就揀咗午餐肉、水晶粉皮、牛肚及牛栢葉湯底係偏辛麻. 配料都好入味魚肉嫩滑無骨. 每片厚度都好足夠. 份量亦好多午餐肉大件厚肉. 水晶粉皮煙韌. 令人好滿足♨️霸王小籠包小籠包皮薄多汁. 肉汁鮮甜令人驚喜. 質素好高🦆烤北京片皮鴨半隻片皮鴨即叫即製. 所以等候嘅時間會比較長半隻嘅份量已經唔少. 擺盤有心思鴨皮酥脆濃味. 充滿油香. 肉質鮮嫩餅皮軟熟彈牙. 即使就咁食都覺得好味係我心目中呢道嘅片皮鴨已經好食過好多餐廳霸王川莊整體質素都好好. 食物高質有心思. 搬舖後更勝從前環境亦好舒服. 適合同一班朋友聚餐慢慢傾計. 絕對會再回頭
依家搬咗去isquare新舖. 更大更靚
🥕家傳素鵝
色彩繽紛. 賣相一流
外面嘅腐皮香脆不油膩.
入面嘅紅蘿蔔每條厚度相約. 可見師傅刀功. 食落有咬口
🐟成都水煮桂花魚例牌