好耐都冇食過自助餐啦(๑˃́ꇴ˂̀๑) 好掛住個種任攞唔嬲嘅感覺~不過前幾年開始發現好多自助餐質素都麻麻,加上個陣疫情比較嚴重,所以有一段時間都冇去食!但原來呢排多咗樣嘢叫半自助餐~我就未試過啦~今次一於試吓新嘢,嚟呢間餐廳,食佢嘅半自助餐(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 入到去,每人叫一樣主菜,廚房會特意為你烹煮,而頭盤同甜品就以自助餐形式,喺Salad Bar可以任拎任食。呢種半自助形式,好岩我呢啲嘴刁又細食嘅人呀~✎ 澳洲羊鞍卷釀嫩菠菜咬落個羊鞍卷度,感覺到前所未有嘅軟腍,但係佢只係得少少肥膏,煮得唔錯,而入面仲加咗少少菠菜,有種fresh 嘅感覺,可解肥膩,口感提升 !食落有少少羶味,但係可以接受。伴菜芥蘭好爽口,細蕃茄味道酸酸地,幫助提升胃口( *´ސު`*)✎ 鮮海蝦煙豬腩貓耳粉貓耳粉煙韌有咬口,整碟粉都充滿醬,酸酸哋。蝦幾爽口,煙豬腩條狀少少肥膏,略肥膩 ,食落幾滑嫩,整體味道唔錯(ღˇ◡ˇ)✎ Salad Bar 食物款式都幾多,既有中式料理,例如小籠包、餃子、炒蘿蔔糕等,亦都有西式菜式,好似甜蝦、凍肉拼盤。如果想食海鮮,入面都有螺、青口同蝦。其他仲有一啲咖喱魚蛋、蘿蔔、燒賣、各類沙律配搭、生

✎ 澳洲羊鞍卷釀嫩菠菜

✎ 鮮海蝦煙豬腩貓耳粉

✎ Salad Bar
食物款式都幾多,既有中式料理,例如小籠包、餃子、炒蘿蔔糕等,亦都有西式菜式,好似甜蝦、凍肉拼盤。如果想食海鮮,入面都有螺、青口同蝦。其他仲有一啲咖喱魚蛋、蘿蔔、燒賣、各類沙律配搭、生果同一啲精緻甜品如小蛋糕,真係好多選擇呀!

✎ 金柑檸檬冰茶 (跟餐)
普通冰茶,都幾冰涼。

✎ 熱柚子蜜(跟餐)
普通熱柚子蜜,但係好夠熱~
2022-11-26