🌻🌹今日去花墟買花💐所以路經MOKO新世紀廣場🚶🏻‍♀️當我一出閘🚇我就聞好香好香嘅蛋糕香味🍰為食嘅我😋就跟住「飄黎」嘅蛋糕香味去八卦一吓🥰發現咁香咁吸引嘅味道係由呢間「源祖之味古早蛋糕店」傳出嚟嘅🤤見到舖頭人頭湧湧,原來咁啱係有新鮮出爐嘅古早蛋糕🍰「流沙鹹蛋黃蛋糕 salty egg」🍰就係呢個名🥰我聽到都已經覺得吸引到不得之了,既然一塲黎到,又咁有緣遇到新鮮出爐嘅古早蛋糕,梗係要買多款口味佢返屋企慢慢試吓佢啦😍😍,兩個味道都超級好味,令人難以抗拒,所以我決定下次一定會試埋佢其他古早蛋糕慨口味❤目標係佢嘅人氣No.1「香濃拔絲芝士」🧀同埋人氣No.2「海苔香口肉鬆」呀😋..🍰攻略⭐️佢舖頭有個QR code提你有部份熱門味道出爐時間,大家可以找緊「古早蛋糕出爐的尾巴」喔❤😋建議可以買多份第二日食,因為放入焗爐翻熱一樣咁好食架😋..🍰流沙鹹蛋黃 salty egg $85 (全份)..❤無法令人拒絕嘅流沙鹹蛋黃🤤基本上係一定唔會令你失望👍你幻想下加埋新鮮出爐嘅蛋糕🍰佢又香又軟熟😋😋加埋係屋企冲埋杯「焙茶」☕️嘆吓❤好容易就唔覺意食咗半份嚕🤣..🍰芝士愛肉鬆 Pork Floss with c
🍰流沙鹹蛋黃 salty egg $85 (全份)
🍰芝士愛肉鬆 Pork Floss with cheese 🧀
$85 (全份) 人氣 No.3⭐️
❤因為今日遇到呢個味道亦係啱啱新鮮出爐😍既然咁有緣份,就買多一份試吓,佢果然不愧為人氣No.3⭐️佢嘅芝士味道又香又濃👍啲肉鬆仲鋪滿成個蛋糕面(好多好多肉鬆),芝士控必食🉐️芝士加埋肉鬆呢個組合...就好似綠茶同埋紅豆一樣,咁friend,
簡直係令人難以抗拒😍😋
🚩源祖之味古祖味蛋糕店 (旺角)
💰$170 (兩份兩個味道)
😋好食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (滿分呀)
📍旺角太子道西193號MOLO新世紀廣場MTR層M47-M48號舖
Instagram :siumaluk